Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Topoverleg na sneuvelen zorgvoorstel

17-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg_operatie_ziekenhuis_infuus_03.jpg
Minister Edith Schippers van Volksgezondheid overlegt in het Torentje met premier Mark Rutte en andere collega's. Dat overleg vindt plaats nadat de Eerste Kamer dinsdagmiddag Schippers' voorstel voor een nieuwe zorgpolis had weggestemd.
"Een heel grote teleurstelling"
Schippers sprak na de uitslag over ,,een heel grote teleurstelling''. Ze wees erop dat er afspraken waren gemaakt met de zorgsector, de coalitiepartijen en de drie ondersteunende partijen en ze had gedacht dat iedereen zich aan de afspraken zou houden. ,,De grote vraag is nu wat ons nu te doen staat.'' Ze wil dat met haar collega's bespreken.
Behalve Schippers en Rutte zijn ook PvdA-leider Diederik Samsom en VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra in het Torentje. Naar verluidt is vicepremier en minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken er ook bij.
Geen directe gevolgen begroting
Het sneuvelen van het wetsvoorstel heeft niet direct gevolgen voor de begroting van volgend jaar, maar wel voor die van 2016. Het plan zou op termijn een besparing van 1 miljard euro moeten opleveren. ANP

Meer over:

diginieuws, zorg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!