Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Topdrukte bij Reddingsbrigade

26-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
reddingsboeien strandwacht lifeguard 930x520
De Reddingsbrigades in Nederland hebben drukke dagen achter de rug. De strandwachten kwamen sinds maandag minstens zevenhonderd keer in actie. Het gaat om voorlopige cijfers grote posten zoals die in Den Haag moeten nog informatie aanleveren aldus een woordvoerster.
Onwel
Twee keer werd iemand uit het water gered, onder meer in Zandvoort. Verder zijn door de hitte veel mensen onwel geworden aan het einde van de dag, aldus de Reddingsbrigade. Tientallen kinderen werden met hun ouders herenigd; verder waren de redders vooral druk met het plakken van pleisters en het verzachten van wespensteken.
Record
Mogelijk wordt een record gevestigd stelde de zegsvrouw. In een 'normale' warme week komen de strandwachten ongeveer duizend keer in actie in een rustige regenachtige vakantieweek is dat driehonderd keer. Maandagochtend zijn de cijfers compleet.
IJsselmeer
Bij de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij onder meer verantwoordelijk voor de veiligheid op het IJsselmeer en de Noordzee was het juist opmerkelijk rustig. Er kwamen niet meer meldingen dan normaal binnen bij het Kustwachtcentrum. Wel kampten enkele plezierjachten met motorstoringen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!