Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Topdrukte bij bloemenveilingen

03-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bloemen195117.jpg
Met Moederdag in aantocht draaien de bloemenveilingen weer op volle toeren. De marktplaatsen verwachten deze week voor 125 miljoen euro aan bloemen en planten te verkopen, anderhalf keer zoveel als in een normale veilingweek, aldus bloemenveiling FloraHolland.
Het meest populaire bloemetje dit jaar is het gemengde boeket met een diversiteit aan kleuren. Vooral rozen, gerbera's, chrysanten, lelies en pioenrozen zijn daarin te vinden. Bij de planten is de potorchidee erg gewild, gevolgd door potroosjes, kalanchoës en hortensia's. Ook tuin- en terrasplanten als jasmijn, campanula en hibiscus doen het goed.
Het is op 8 mei niet alleen in Nederland Moederdag maar ook in Duitsland, België, Italië, Zwitserland en de Verenigde Staten. Spaanse en Portugese moeders zijn op de eerste zondag van mei al met bloemen of planten verrast. De Franse en Zweedse moeders komen op de laatste zondag van mei aan de beurt.
De verspreide Moederdagvieringen zijn op de internationale marktplaatsen van de bloemenveilingen goed merkbaar in sterk piekende verkopen, aldus FloraHolland.
Overigens is de animo voor Moederdag de afgelopen 6 jaar met ruim 16 procentpunt gedaald. In 2005 deed nog 78,3 procent aan Moederdag, in 2010 was dit 65,2 procent en dit jaar 62,4 procent. Degenen die hun moeder dit jaar in het zonnetje willen zetten, geven wel meer iets meer geld (2,6 procent) uit aan een cadeautje, blijkt uit het jaarlijkse Moederdagonderzoek door Q&A Research & Consultancy onder 1400 respondenten.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!