Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Topdrukte bij ANWB-alarmcentrale

19 jul 2010
  •  
leestijd 2 minuten
anwb-logo.jpg
Bij de alarmcentrale van de ANWB zijn de afgelopen week ongeveer 16.000 telefoontjes binnengekomen uit het buitenland met een hulpaanvraag. Door het warme weer waren er veel belletjes van automobilisten die problemen hadden met hun koeling of accu. Dat zei maandag een woordvoerder van de ANWB. In totaal kwamen er circa 65.000 telefoontjes binnen.
Veel telefoontjes uit het buitenland kwamen uit de populaire vakantielanden Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Ook de ANWB-hulpposten in Barcelona, Athene, Lyon en München hadden het druk. Het aantal hulpvragen van vakantievierders van buiten Europa is met 25 procent afgenomen. Veel klachten kan de ANWB telefonisch afhandelen, maar voor duizenden moet de ANWB in actie komen door bijvoorbeeld een garage of hotel te regelen. Bij een garage kan het wel eens lang duren in deze periode, vooral in de weekeinden. ,, Het blijft mensenwerk. We vragen dan ook om begrip als het soms wat langer duurt'', zegt de woordvoerder. Veel pechmeldingen komen binnen van auto's met motorische problemen die in de hitte voor tunnels te lang moeten wachten. Voor auto's met caravans die bijvoorbeeld in de file voor de Tauerntunnel of de St. Gotthardtunnel staan, kan dat ,,killing'', zijn aldus de ANWB. De ANWB zegt dat het de komende twee weken extra druk blijft bij de alarmcentrale. Ook bij Route Mobiel is het druk, aldus een woordvoerster. De organisatie kreeg de afgelopen week 10 procent meer telefoontjes dan in de weken ervoor. In juli en augustus krijgt de organsiatie 20 procent van het jaarlijkse totaal aantal hulpverzoeken. De zegsvrouw kon geen absolute aantallen noemen. ,,Het is druk. Maar het is nog niets in vergelijking met afgelopen januari. Toen werd er twee keer zo veel als anders gebeld.'' De meldingen van vakantiegangers met pech komen bij Route Mobiel vooral uit Duitsland, Frankrijk en Spanje. Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar