Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Topdagen voor campings

03-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
camping2_07.jpeg
Een mooie lente en vertrouwen in mooie vakantiedagen in eigen land trekken mensen dit Hemelvaartweekeinde naar campings in heel Nederland. Ze stevenen af op een record, zowel in bezetting als in omzet. Dat zeggen vertegenwoordigers van onder meer kampeerboeren.
Bij kampeerboeren aangesloten bij de Stichting Vrije Recreatie (SVR) is bijna geen plekje meer te krijgen. ,,De weilanden zijn vol, we hebben meer kampeerders en logeerders dan koeien dit jaar'', aldus voorzitter Willem van den Berg. SVR vertegenwoordigt ongeveer 1200 kampeerboeren. Volgens Van den Berg zijn er dit jaar dubbel zoveel boekingen als vorig jaar. Ook de campings die zijn aangesloten bij de vereniging voor kampeerboeren VeKaBo zitten helemaal vol. ,,Ik had er nog wel een hard hoofd in, omdat het aantal kampeerplekken fors is uitgebreid. Maar het is bomvol'', aldus een woordvoerder van de organisatie. Bij VeKaBo zijn ongeveer 1100 kampeerboeren aangesloten. Of de belangstelling voor Nederlandse campings aanhoudt, kon de zegsman nog niet zeggen. ,,Ik heb zoiets als dit nog nooit meegemaakt, dus het zou zo maar kunnen. Maar de ervaring leert wel dat als het voorjaar vroeg begint, het in het najaar vrij snel gebeurd is. Mensen worden dan snel kampeermoe en bergen hun tent, caravan of camper weer snel op.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!