Kassa

Tomtom zet mes in navigatietak

03-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tomtom 930x520
TomTom voert een grote reorganisatie door. Daarbij wordt het mes gezet in de tak die onder meer navigatiekastjes maakt. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf vrijdagavond na berichtgeving van RTL Z.
20 procent van de banen geraakt
Volgens de zegsman wordt 20 procent van de 1000 banen bij de divisie die consumentenproducten maakt geraakt door de reorganisatie. De meerderheid van de betrokkenen is elders in het concern een andere baan aangeboden, maar ,,enkele tientallen" mensen komen op straat te staan. In totaal werken ongeveer 4600 mensen bij het bedrijf.
Verkoop loopt al langer terug
Het bedrijf dat groot werd met navigatiekastjes voor in de auto heeft al langer moeite om die nog aan de man te brengen. De divisie consumentenproducten is goed voor ongeveer de helft van de omzet van het bedrijf, maar zag de opbrengsten in het derde kwartaal met 15 procent krimpen. Het bedrijf probeert het gat in die divisie op te vullen met nieuwe producten zoals fitnesstrackers en sportcamera's, maar dat biedt nog geen soelaas.
Automobielindustrie
Naast de consumententak boekt TomTom wel successen in de automobielindustrie, waar het navigatiesoftware levert aan automakers. Ook de diensten op het gebied van wagenparkbeheer voor de zakelijke markt doen het goed. ANP

Meer over:

navigatie, tomtom
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!