Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tom Kabinet gaat ook nieuwe e-books verkopen

16-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
e-book_10.jpg
Tom Kabinet, de website die tot nu toe alleen tweedehands-e-books verkocht, verkoopt vanaf vandaag ook nieuwe. Daarmee lijkt de site een gewone boekensite geworden, maar dat is volgens mede-oprichter Marc Jellema niet het geval. ,,Wij zijn de enige site waar je de boeken die je er koopt, ook weer tweedehands kunt verkopen", zegt hij in de Volkskrant.
Legaal
Over enkele weken denkt Jellema dat ook de boeken die bij andere websites zijn gekocht, tweedehands via zijn site kunnen worden verkocht. Als dat lukt, kunnen e-books voortaan legaal tweedehands worden verhandeld.
Illegaal gedownloade
Tom Kabinet begon een half jaar geleden als marktplaats voor tweedehands-e-books. Drie weken geleden oordeelde de rechter dat de site onrechtmatig bezig was omdat ook veel illegaal gedownloade boeken te koop werden aangeboden.
Netjes voor betaald
Sindsdien dacht de site over een manier om zich ervan te verzekeren dat alle verhandelde boeken legaal zijn, met andere woorden dat de eerste gebruiker er netjes voor heeft betaald. Voor een bescheiden deel van de boeken kon dat al worden vastgesteld. ANP/VOLKSKRANT

Meer over:

e-book, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!