Kassa

Toiletartikelen vliegen winkels uit

17-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
deo_01.jpg
Tandenborstels, tandpasta, deodorant, babyvoeding, onderbroeken en sokken. De winkels op Schiphol Plaza verkopen veel spullen aan gestrande reizigers om in de eerste behoeften te kunnen voorzien.
Bij de Hema was het de afgelopen dagen erg druk, vertelt een medewerkster zaterdag. Op donderdag, de eerste dag dat het luchtruim door de vulkaanuitbarsting dicht ging, bleef de winkel zelfs iets langer open. Vooral toiletartikelen vlogen de deur uit. ,,We hebben alweer nieuwe tandpasta besteld, maar dat komt waarschijnlijk pas maandag binnen.''
Opvallend is dat vooral het mannenondergoed snel ging. ,,Voor de zakenmannen. Dat verkoopt altijd wel goed, maar gaat nu sneller'', aldus de medewerkster. De koffers, die normaal veel worden verkocht voor handbagage, blijven nu volgens haar staan.
Het komt af en toe ook op de creativiteit van de winkelmedewerkers aan. ,,Donderdagavond kwamen er twee mannen die spullen nodig hadden voor reizigers die genoodzaakt waren met de bus naar Barcelona te gaan. Ze zijn met een kar vol woonkussens de deur uit gegaan.''
Ook bij de Etos is het rek met tandenborstels bijna leeg. Volgens de assistent drogist gaan hier eveneens veel toiletartikelen over de toonbank. Naast tandenborstels en tandpasta verkopen ook de miniverpakkingen van shampoo en doucheschuim snel. De babyvoeding is donderdag meteen aangevuld met voorraad uit andere filialen.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!