Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Toezichthouder Agentschap Telecom verscherpt toezicht op verkoop 16+ spellen

5 okt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
game jongen spelletje computer 930 520
Drie fysieke winkels van spellenwinkel Game Mania verkochten gewelddadige games aan te jonge kinderen. Ook online winkels verkopen gewelddadige 16+ en 18+ spellen zonder enige vorm van leeftijdsverificatie, blijkt uit een steekproef van Kassa. Toezichthouder Agentschap Telecom kondigt verscherpte toezicht aan voor fysieke winkels.
Twee 13-jarigen kochten in opdracht van Kassa gewelddadige 16+ spellen bij drie winkels van Game Mania. Tot driemaal toe lukt het de kinderen ook om games van 16+ te kopen zonder dat er naar legitimatie wordt gevraagd. Ook konden de 13-jarigen zonder probleem 16+ spellen kopen via de webshops Bol.com, Coolblue, Intertoys, en Game Mania. Daarmee overtreden de webwinkels en filialen van Game Mania de wet. De wet schrijft namelijk voor dat je geen mogelijk schadelijk materiaal mag verkopen, verhuren of vertonen aan jongeren onder de 16 jaar.

Extra controles winkels

Toezichthouder Agentschap Telecom: “We gaan het toezicht op fysieke winkels verscherpen en gaan extra bezoeken brengen.” De autoriteit gaat verder in gesprek met de branchevereniging om te kijken wat nodig is voor verbetering bij fysieke winkels en webwinkels.

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!