Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Toeslagen regelen met je rijbewijs

12 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
calculator 930x520
Met je identiteitskaart of rijbewijs belastingzaken, toeslagen en gemeentelijke vergunningen regelen. 1500 mensen doen daar vanaf maandag een proef mee. Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) geeft dan het startsein voor de test met online-identificatie bij de overheid.
De identiteitskaart of rijbewijs geven met een speciale kaartlezer, vergelijkbaar met die van banken, digitaal toegang tot overheidsdiensten, zoals het regelen van toeslagen. ,,Mogelijk gaan we het later nog uitbreiden. Dan kan je er ook mee bestellen bij webwinkels, of je kan er bankzaken mee regelen'', zegt een woordvoerster van het ministerie vrijdag.
De online-identificatie moet volgens haar worden gezien als de opvolger van DigiD. ,,Het is de bedoeling dat het beter, toekomstbestendiger en gebruiksvriendelijker is.''De proef gaat drie maanden duren. Mensen uit Den Haag, Groningen en Eindhoven doen er aan mee. Daarna wordt bekeken of en hoe ermee verder wordt gegaan. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!