Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Toeristen geven fors minder uit in Nederland

20-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1998969.jpg
Terwijl Nederlanders in het eerste kwartaal van dit jaar meer hebben uitgegeven tijdens hun verblijf in het buitenland, hebben buitenlandse toeristen in Nederland fors minder uitgegeven. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Nederlanders gaven in de eerste drie maanden van het jaar 1,7 miljard euro uit tijdens toeristische reizen in het buitenland. Dat is 4 procent meer dan een jaar eerder. Buitenlandse toeristen in Nederland gaven in dezelfde periode 1 miljard euro uit. Dat is 17 procent minder dan in hetzelfde kwartaal van 2008.
Al sinds het tweede kwartaal van 2008 dalen de uitgaven van buitenlandse toeristen in Nederland. Sinds dat kwartaal tot en met het eerste kwartaal van dit jaar daalden de uitgaven van buitenlandse toeristen met 12 procent afgezet tegen dezelfde periode een jaar eerder.
De uitgaven van Nederlanders in het buitenland stegen in diezelfde periode met 7 procent. Vooral tijdens reizen in de VS lieten Nederlanders de dollars rollen. De bestedingen daar namen met 36 procent toe.
Met name Spaanse toeristen hielden in Nederland de hand op de knip. Ze gaven sinds het tweede kwartaal van 2008, 28 procent minder uit. Maar ook Engelsen (min 19 procent), Zwitsers (min 15 procent) en Duitsers (min 14 procent) deden het rustig aan tijdens hun vakantie in Nederland.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!