Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Toename uitval treinen bij NS in 2017

24-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NS logo 930x520
De Nederlandse Spoorwegen kampten in 2017 met 117 enorme storingen; dat is een derde meer dan het jaar ervoor. Reizigersorganisatie Rover noemt die stijging in het AD ,,zeer alarmerend".

Grote hinder

De NS erkennen dat het gaat om verstoringen met grote hinder. Dit houdt in dat treinen door een storing samen minstens 25 uur vertraging hadden of dat er minimaal 25 treinen niet reden. ,,Van die impactvolle storingen hebben heel veel mensen last, dat gaat zeker om honderdduizenden reizigers", zegt Freek Bos van Rover in de krant.

Problemen met materieel

Het afgelopen jaar nam dat aantal storingen toe tot 117 tegen 88 een jaar eerder. Het gaat bijvoorbeeld om problemen met het materieel of personeel. ,,Sinds 2017 gaan we pas ná de eindprognose van een verstoring rijden, om dan een solide treindienst te bieden en voorspelbaar te zijn", noemt de NS-woordvoerder als een van de redenen voor het toegenomen aantal grote storingen. ANP

Meer over:

2017, ns, treinen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!