Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Toename kwetsbaren zorgt voor meer stress bij wooncorporaties

5 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
zorg oudere dementie zorgvilla zorgwoning 1127
Een op de zeven medewerkers van woningcorporaties houdt stress of burn-outklachten over aan het omgaan met kwetsbare bewoners. Dat meldt kennisplatform CorporatieNL op basis van eigen onderzoek onder 746 mensen uit de sector. Het platform ziet het aantal kwetsbaren stijgen en vreest voor nog meer druk op medewerkers.
Ruim de helft (64 procent) van de medewerkers geeft aan de problemen die voortvloeien uit het omgaan met kwetsbare groepen niet aan te kunnen. Een overgrote meerderheid van 83 procent laat weten steeds vaker met kwetsbaren te maken te hebben. Het zijn vooral de psychosociale en financiële problemen die deze groep mensen heeft, waar medewerkers van woningcorporaties stress aan overhouden, aldus CorporatieNL.

Aantal kwetsbaren neemt toe

"In de eerste plaats neemt het aantal kwetsbaren toe", stelt Tino Meijn van CorporatieNL. "In de tweede plaats worden de kwetsbaren zelf nog kwetsbaarder als gevolg van de corona-crisis die tot meer ziekte, werkloosheid en financiële problemen leidt. En in de derde plaats hebben corporaties eenvoudigweg minder mensen die hiermee om kunnen gaan als gevolg van bezuinigingen en belastingheffingen." ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!