Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Toeloop bij Loterijverlies

03-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Staatsloterij_10.jpg
Bij belangenclub Loterijverlies loopt het storm sinds de Staatsloterij eind vorige week schuldig werd bevonden aan misleiding. "Duizenden mensen" hebben zich aangemeld om hun inleg terug te kunnen krijgen, meldde de stichting dinsdag.
Misleiding
De Hoge Raad bepaalde vrijdag dat de Staatsloterij zich in de periode 2000 tot 2008 schuldig heeft gemaakt aan misleiding. De loterij deed onder meer misleidende mededelingen over winkansen, het aantal gewonnen prijzen en de hoogte daarvan. De zaak tegen de Staatsloterij werd aangespannen door Loterijverlies.
Loterijverlies
Door de uitspraak heeft Loterijverlies naar eigen zeggen een uitstekend uitgangspunt om voor haar ruim 100.000 deelnemers geld terug te vorderen. Het gaat bij elkaar om "tientallen miljoenen euro's". Aanleiding voor het proces was dat de Staatsloterij destijds niet meldde dat ook niet-verkochte loten aan de trekking meededen. Daardoor konden prijzen vallen op loten die niet waren verkocht, waardoor de winstkansen kleiner werden dan de consument eerder dacht. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!