Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Toekomst regiotaxichauffeurs onzeker

16-02-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
taxi2_06.jpg
De 376 chauffeurs van de Regiotaxi Gelderland hebben nog geen nieuwe baan. Hoewel de provincie Gelderland bekendmaakte dat veel van hen maandag overstappen naar een nieuwe werkgever, zeggen de vakbonden dat nog aan niemand een contract is aangeboden. FNV en CNV gaan deze week de druk op provincie en taxibedrijven opvoeren, aldus een bestuurder van FNV Taxi.
Nieuwe wettelijke regeling
Het bedrijf dat de regiotaxiritten in vrijwel heel Gelderland verzorgde, Willemsen de Koning in Arnhem, ging vrijdag failliet na een slepend financieel conflict met de provincie. In juli zouden drie andere taxibedrijven het vervoer op maat al overnemen. Gelderland sprak vrijdag met deze drie bedrijven af dat zij meteen zouden gaan rijden. Op grond van een nieuwe wettelijke regeling zouden deze bedrijven ook de 376 werkloze chauffeurs overnemen. Ruim tweehonderd chauffeurs waren in vaste dienst bij het failliete bedrijf.
Niemand heeft een baangarantie
FNV en CNV hielden maandagochtend een bijeenkomst voor de chauffeurs in Apeldoorn. Daar bleek dat een enkeling in het weekeinde gesproken heeft met één van de drie nieuwe vervoerders, maar niemand heeft een baangarantie gekregen, aldus de FNV-bestuurder. ,,Dat de provincie zegt dat velen maandag overstappen, is dus niet waar. Wij willen zo snel mogelijk met de provincie, de vervoerders en de curator om de tafel.''
Vervoer op maat
Vanaf maandag kan iedereen die dat nodig heeft weer vervoer op maat bestellen. De provincie verwacht dat het nog wel een paar dagen zal duren voor alle ongeveer 3000 ritten per dag weer vlekkeloos verlopen. Zo duren ritten op dit moment mogelijk langer en kunnen mensen niet altijd op het gewenste tijdstip worden gehaald. Wie verzekerd wil zijn van vervoer, kan dat het beste een dag van tevoren aanvragen. ANP

Meer over:

taxi, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!