Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Toch snelle behandeling wietwet

04-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wiet 930x520
Het voorstel voor de gereguleerde wietteelt komt toch snel op de agenda van de Tweede Kamer. Een meerderheid stemde daar dinsdag voor in een speciale vergadering die was aangevraagd door D66.
Meerderheid
Kamerlid Vera Bergkamp, die met haar partij D66 een meerderheid verwacht voor overheidstoezicht op wietteelt, had vorige week nog een hard hoofd in een snelle agendering van het onderwerp in de Tweede Kamer.
Procedurele hordes
Ze vreesde dat de behandeling zou worden vertraagd met procedurele hordes, maar de inbreng staat nu al gepland voor 27 oktober.
Lef hebben
De VVD wilde eerst een brief over het onderwerp van justitieminister Ard van der Steur afwachten, die naar verwachting pas in november zou komen. Bergkamp liet weten dat de VVD ,,het lef moet hebben om het debat te voeren''.
Het CDA, faliekant tegen regulering, wilde ook eerst wachten op een brief. Kamerlid Madeleine van Toorenburg noemde het op Twitter ,,kwalijk'' dat de wet ,,er doorheen wordt gejast''. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!