Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

TNT verwacht dit jaar geen verbetering

17-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
TNT.jpg
TNT werkt de komende jaren aan de versterking van de winstgevendheid, maar voorziet dit jaar nog geen verbetering optreden. Dat meldde het koeriersbedrijf dinsdag bij de presentatie van de resultaten van het vierde kwartaal.
Logistieke faciliteiten
TNT verwacht dat de moeilijke marktomstandigheden in 2015 aanhouden, vooral in de voor het bedrijf belangrijke West-Europese markt. In die moeilijke markt worden verschillende nieuwe logistieke faciliteiten geopend en wordt een begin gemaakt met de verdere hervorming van het bedrijf. Daarvoor worden flinke kosten gemaakt. Een verbetering in de resultaten wordt pas vanaf 2016 verwacht, zei topman Tex Gunning in een verklaring.
Stijging
TNT zag de omzet vorig kwartaal met 1,6 procent stijgen naar 1,8 miljard euro. Daarop werd een nettoverlies geleden van 137 miljoen euro. Dat kwam onder meer door eenmalige lasten van 77 miljoen euro, die samenhangen met de verslechterde vooruitzichten in diverse markten. ANP

Meer over:

tnt, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!