Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

TNT: gebruikelijke maatregelen tegen vuurwerk

07-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tnt_01.jpg
TNT Post heeft dit jaar geen nieuwe listen achter de hand tegen het gebruikelijke vuurwerkvandalisme rond de jaarwisseling. Net zoals in voorgaande jaren worden alle 19.000 brievenbussen voorzien van een versmalde opening. Dat gebeurt vanaf deze week, zo meldde het postbedrijf maandag.
De bussen die de afgelopen jaren het vaakst werden vernield, worden op 28 december verwijderd. De overige bussen gaan na de laatste buslichting op 30 december op slot. Op 2 januari gaan ze weer open, maar ze zijn dan nog tot 5 januari uitgerust met een versmalde opening. Wie post heeft die daar niet doorheen past, kan die inleveren op het postkantoor. De verwijderde bussen worden tussen 4 en 8 januari teruggeplaatst.
Vorig jaar sneuvelden rond de jaarwisseling vierhonderd brievenbussen door vuurwerk. De schade bedroeg ongeveer een kwart miljoen euro, aldus een woordvoerster van TNT Post. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!