TNO: flinke zoutreductie in vleesproducten
12-02-2010
• leestijd 1 minuten
Onderzoeksinstituut TNO en ingrediëntenproducent Vaessen-Schoemaker hebben zich samen tot doel gesteld het zoutgehalte in vleesproducten te verlagen. De inzet is een verlaging van 50 procent, zonder dat dit ten koste gaat van smaak en kwaliteit.
Volgens TNO is het verlagen van de hoeveelheid zout in vleesproducten "een complex probleem". Zout geeft niet alleen smaak aan voeding, het heeft ook een belangrijke functie voor de textuur en de houdbaarheid.
'Zout groot gezondheidsprobleem'
Volgens het Voedingscentrum sterven er per jaar in Nederland ruim 2500 mensen omdat ze onnodig veel zout binnenkrijgen. De gezondheidsraad adviseert om de dagelijkse consumptie van 9 naar 6 gram zout per dag terug te brengen.
Om dit mogelijk te maken moeten consumenten beter op hun zoutinname letten. Een belangrijke bijdrage kan ook zijn door het zoutgehalte in voedselproducten te verlagen. Bron:
TNO