Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tips om zelf kinderknutsels te maken

11-02-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
20140211-kassagroen-lana6_3.jpg
Lana gebruikt bij het maken van de kinderknutsels levensmiddelenkleurstof. Ze gebruikt dit liever niet voor consumptie, maar het is een relatief veilige manier om felle kleurtjes te krijgen.
Regenboogrijst
Wat heb je nodig:
- Witte rijst
- Azijn
- Levensmiddelenkleurstof
- Koelkastdoosje met deksel
- Bakjes, lepeltjes, kannetje en een grote bakplaat Meng een beetje levensmiddelenkleurstof met azijn in de koelkastdoos. Vul aan tot er genoeg azijn in zit om de hoeveelheid rijst die je wilt kleuren nat te maken. Doe de rijst er bij, de deksel er op en schud het goed heen en weer tot de rijst een kleurtje krijgt. Laat een minuut of twee staan en schud af en toe. Spoel de rijst af in een zeef of vergiet en laat drogen op bakpapier.
Huisgemaakte kinderklei
Wat heb je nodig:
- 1 cup meel
- 1/2 cup zout
- 2 eetepels cream of tartar
- 1 eetlepel olie
- 1 cup water
- Levensmiddelenkleurstof Doe alle ingrediënten in het pannetje en verwarm dit, voeg de kleurstof toe tot de gewenste kleur. Roer net zo lang tot het niet meer gaat en haal het dan van het vuur. Laat een klein beetjeafkoelen. Kneed het vijf minuutjes door. Cream of tartar koop je online of bij de toko.
Badkamerverf
Wat heb je nodig:
- Scheerschuim
- Kleurstoffen
- Muffinbakplaat of bakjes Neem een muffinbakplaat en spuit in elk vak wat scheerschuim, een druppeltje kleurstof er bij en roeren. Laat nu je naakte peuter los in de badkamer met een paar kwasten en doe jezelf een lol: doe gewoon mee!
Meer van dit soort tips lezen? Check het op de site van Lana van Leeuwen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!