Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tips om te profiteren van de vrieskou

04-02-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1445 keer bekeken
  •  
20140204-kassagroen-lana5_2.jpg
Natuurlijk vriest het nu niet, maar hoe konden wij dat nou weten toen we begin van de winter opnames hadden? Aangezien we bij Kassa Groen niets willen weggooien krijgen jullie alsnog deze tips, onthoud ze maar voor de volgende keer dat het goed koud is.
Huisstofmijt
Dekbedden, kussens, dekens en al die knuffels. Ze zitten vol met huisstofmijt en het zijn nou niet de makkelijkste dingen om te wassen. Hang ze gewoon een paar uur aan de waslijn. De mijten vriezen dood en de spullen zijn weer heerlijk fris.
Help de koelkast
Het mag dan buiten koud zijn, binnen wordt er flink gestookt en daar moet de koelkast dan weer tegenop koelen. Help de koelkast een handje. Neem wat schone lege conservenpotjes en vul ze voor driekwart met water. Schroef de deksel er losjes op en zet ze in de tuin of op het balkon, zo ver mogelijk van het huis af. De volgende dag neem je de bevroren potjes af met een doekje en zet je ze in de koelkast. Zo hoeft die veel minder energie te gebruiken om koud te blijven.
Maak die vriezer schoon
Eén van de beste manieren om energie te besparen is je vriezer netjes ijsvrij houden. Eerlijk is eerlijk, wie maakt er nou netjes twee keer per jaar de vriezer schoon? Het is gedoe en de inhoud gaat ontdooien. Nu dus niet. Zet alle bevroren etenswaren in de ijskoude tuin en hoppa aan de slag. Geen excuses. Geen zin om te wachten tot hij zelf ontdooit, vul dan een plantenspuit met warm water en ga het ijs gericht te lijf!
Meer van dit soort tips lezen? Check het op de site van Lana van Leeuwen.
Sean Rover stuurde ons deze opmerking over de koelkast:
Op zich een goed idee, alleen niet met glazen potjes, want ijs heeft bij lagere temperaturen een kleiner volume en bij weer opwarmen kunnen dan de glazen potjes uit elkaar gedrukt worden, scherven, waterballet. Daarom zitten diepvriesprodukten nooit in glas. Het beste werkte een petfles of frisdrankpak (opening bij bovenzijde) voor 4/5 gevuld en horizontaal gelegd , ook al kan de spanning dan weg zie je die al vervormen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!