Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tips om goedkoop schoon te maken

25-02-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2014-02-25-om-20.29.47.jpg
Baking soda
Keukenzout
Aluminiumfolie
Heet water Je kan natuurlijk zilver gaan poetsen met een speciale doek of met poetsmiddel, maar het is natuurlijk veel leuker om op de bank te gaan zitten met een boek terwijl je scheikunde het werk laat doen. Bekleed een bak met zilverfolie dat je eerst hebt gekreukeld. Giet hier kokend heet water op en voeg flink wat zout en bakingsoda toe. Gooi je zilver erbij en ga op de bank zitten. Op een gegeven moment ga je zwavel ruiken. Dat is een teken dat de viezigheid los komt. Haal het zilver er uit zodra het meeste vuil er af is, de rest kan je er zo afpoetsen. Laat het zilver niet te lang liggen, want als het verzilverd is kan op een gegeven moment de verzilverde laag gaan loslaten. Als je het er niet langer dan nodig in laat zitten hoef je je daar geen zorgen over te maken. Dit is ook ideaal voor sieraden met kleine hoekjes. Gebruik het niet met vergulde spullen, dan ben je je gouden laagje kwijt.
Tapijt opfrissen Wat heb je nodig?
Baking soda
Stoffer en blik
Stofzuiger Je hebt van tante Bep een prachtig kleed gekregen, echt prachtig, maar Bep rookte en dat kleed stinkt. Twee dagen buiten hangen heeft niet geholpen en de stomerij is heel duur. Probeer dan eerst baking soda. Neem een pakje bakingsoda en bestrooi het volledige kleed er riant mee. Ga naar bed. De volgende ochtend veeg je zoveel mogelijk weg met stoffer en blik, de rest zuig je er uit. Als je de gelegenheid hebt kan je ook met een mattenklopper in de weer. Je ruikt niets meer van Bep's zware shag. Maak daarna wel even het filter van je stofzuiger schoon want baking soda is heel fijn en kan hem op den duur verstoppen.
Douchekop ontkalken Wat heb je nodig?
Azijn
Boterhamzakje Sproeit de douchekop alle kanten op behalve naar beneden? Dat is zo opgelost. Vul een plastic zakje met witte azijn en knoop dit om de douchekop heen en laat een nachtje trekken. De volgende dag even de losgekomen kalk wegpoetsen en je kunt weer heerlijk douchen.
Meer van dit soort tips lezen? Check het op de site van Lana van Leeuwen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!