Kassa

Tikkie meer dan ooit gebruikt voor betaalopdrachten

29-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
451 keer bekeken
  •  
tikkie mockup NoordamK 930 520

Betaaldienst Tikkie is in 2021 gegroeid in populariteit. Het voorbije jaar werden ruim 100 miljoen betaalopdrachten voldaan via de app. Een record, stelt ABN AMRO, de bank achter de betaal-app. Opgeteld gaat het om een bedrag van van ruim 4,2 miljard euro.

"Waar Tikkie in de beginjaren gericht was op betalingen tussen consumenten, wordt Tikkie nu ook zakelijk veel gebruikt", zegt Moreno Kensmil, hoofd marketing voor de app. Afgelopen jaar groeide het bedrag aan zakelijk betaalde Tikkies met 70 procent naar 400 miljoen euro. Inmiddels gebruiken circa 20.000 bedrijven Tikkie.

Eten en boodschappen verrekend

Toch worden Tikkies nog steeds het meeste verstuurd om eten en boodschappen te verrekenen. Sinds de oprichting van Tikkie, ongeveer 5,5 jaar terug, is er alles bij elkaar al voor ruim 11 miljard euro aan Tikkies betaald. ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

thieu
thieu29 dec. 2021 - 12:00

Vreemd dat Tikkie nog zo vaak gebruikt wordt. Je kunt bij elke bank, dus ook je eigen bank, tegenwoordig een betaalverzoek maken. De functionaliteit is hetzelfde als bij Tikkie. Overigens wel slim van de ABN/Amro die app voor iedereen beschikbaar te maken, ook al ben je bij hun geen klant.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!