Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tikkie introduceert 'Groepie' voor groepsuitgaven

15-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
860 keer bekeken
  •  
tikkie mockup NoordamK 930 520

Betaalapp Tikkie introduceert een nieuwe functie waarmee groepen gedeelde kosten kunnen verrekenen. Via de functionaliteit Groepie kunnen meerdere mensen aangeven wat ze hebben betaald. De app berekent automatisch wat elk groepslid aan wie verschuldigd is.

ABN AMRO, de uitgever van de betaalverzoeken-app, denkt dat Groepie handig is voor bijvoorbeeld een vakantie met vrienden of een avondje stappen. De Tikkie-app wordt nu al vaak voor dat soort zaken gebruikt, merkt de bank aan de omschrijvingen die gebruikers invoeren als ze een betaalverzoek doen.

App groeit in populairiteit

Verder denkt de bank dat Groepie handig is bij langdurende uitgaven, zoals de boodschappen in een studentenhuis. "We verwachten dat Groepie veel gebruikt gaat worden", zegt Rogier Brinker van Tikkie. 

"Schakelen tussen verschillende apps of tools voor kostenverrekening is niet nodig. Verrekenen gaat heel eenvoudig met een Tikkie."

De populariteit van Tikkie neemt nog altijd toe. Onlangs werd het aantal van 8 miljoen actieve gebruikers gehaald. In totaal is er voor 16 miljard euro aan betalingen verricht met Tikkie.

bron: ANP / ABN AMRO

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!