Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Tijdelijk vegetarische nuggets bij McDonald's

1 okt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Mcdonalds-930-520
McDonald's Nederland maakt bekend dat de komende tijd ook een vegetarische variant van zijn bekende Chicken McNuggets op de menukaart zal staan.
De fastfoodketen probeert zo in te spelen op de groeiende behoefte van eters om minder vlees te eten. De Veggie Nuggets zijn een soort kleine Valess-schijven. Zuivelconcern FrieslandCampina maakte ze van zeewier, "plantaardige vezels" en zuivel. De nuggets zijn dus niet geschikt voor veganisten. Het gaat vooralsnog om een tijdelijke actie, dus het is niet zeker of deze nuggets langer op de menukaart zullen staan. Tot en met 4 november biedt McDonald's ze aan in vrijwel alle Nederlandse restaurants.

Tijdelijk product

Als het product aanslaat, gaat de keten kijken of het mogelijk is de nuggets nog een tijdje of eventueel permanent in het assortiment op te nemen. Dat laatste zou volgens een woordvoerster wel een operationele uitdaging zijn. Voor de vleesvervangers heeft McDonald's namelijk in de keuken een extra pan nodig.

Plantaardige burger

Eerder werden in Nederland al de Veggie Homestyle Crispy Chicken en de Veggie McChicken geïntroduceerd. Voor veganisten is er nog geen burger te verkrijgen. McDonald's werkt in Canada inmiddels wel aan een proef met een volledig plantaardige burger van het bedrijf Beyond Meat. ANP

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!