Kassa

Tijdelijk geen btw op mondkapjes

13-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mondkapjes ffp2 medisch mondbescherming
Vanaf 25 mei hoeft de gebruikelijke 21 procent btw niet te worden betaald op mondkapjes. Dat geldt voor zowel medische als niet-medische mondkapjes. Tot in ieder geval 1 september blijft de maatregel van kracht, meldt staatssecretaris Hans Vijlbrief (Financiën). 
In het openbaar vervoer zijn reizigers vanaf 1 juni verplicht om een mondkapje te dragen. In bussen, treinen en trams is het namelijk niet altijd haalbaar om de anderhalve meter afstand te bewaren die nodig is om verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. 

Zo goedkoop mogelijk

De staatssecretaris ziet dat veel mensen zelf hele creatieve mondkapjes maken, maar denkt dat de meesten de kapjes in een winkel in de buurt zullen kopen. Volgens Vijlbrief wil de overheid de mondkapjes zo goedkoop mogelijk maken. Daarom is er voor gekozen om tijdelijk geen btw te heffen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

zoekster
zoekster15 mei 2020 - 20:10

Schandalige prijzen. 50 mondkapjes voor 45 euro als aanbieding! Ga naar aliexpress, heb je er 50 voor 13 euro. Precies dezelfde.

gerardvantol
gerardvantol13 mei 2020 - 21:48

Nu ook nog een wet tegen woekerwinsten op mondkapjes. Lijkt me geen overbodige luxe, de prijzen zijn de afgelopen maanden met 500% omhoog gegaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!