Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tijd dringt voor aankomende studenten

17-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
studentenlokaal_21.jpg
Universiteiten en hogescholen roepen eindexamenkandidaten op zich zo snel mogelijk in te schrijven voor een vervolgstudie. De uiterste inschrijfdatum ligt dit jaar voor het eerst op 1 mei in plaats van 1 september, maar veel aankomende studenten hebben zich nog niet ingeschreven.
Geweigerd worden
Volgens Bastiaan Verweij van de VSNU, de vereniging van universiteiten, hebben zich op dit moment pas 46.800 scholieren zich aangemeld bij een universiteit. Vorig jaar waren dat er 2 weken voor de deadline 63.000. ,,Het is echt zaak dat je je snel inschrijft, anders kan het gebeuren dat je bij de studie van jouw keuze wordt geweigerd", aldus Verweij.
Aandacht voor deadline
Hij verwacht dat veel scholieren zich in de laatste 2 weken alsnog zullen opgeven voor universiteit of hogeschool. ,,Er is op middelbare scholen zoveel aandacht besteed aan de vervroegde inschrijfdatum, het móet onder leerlingen wel bekend zijn."
'Studiematching'
De inschrijfdatum is vervroegd om aankomende studenten de kans te geven na te gaan of ze de goede studie hebben gekozen. Ze volgen daarvoor een verplichte periode van 'studiematching', met vragenlijsten, intakegesprekken en proeflessen. Blijkt tijdens die matching dat je beter kan overstappen naar een andere opleiding, dan kan dat nog voordat in september de lessen of colleges beginnen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!