Kassa

Tientallen waarschuwingen bij voedselcontrole

28-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NVWA 930x520
In 43 plaatsen in Nederland hebben inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vrijdag tijdens Koningsdag gekeken of rauwe sateetjes koud genoeg bewaard werden en alles met schone handen werd uitgedeeld.
Temperatuur en hygiëne
De NVWA controleerde in het hele land, ,,van Almere tot Zwolle", aldus een woordvoerder. Er werd gecontroleerd op temperatuur en hygiëne. In totaal deelde de dienst 39 schriftelijke waarschuwingen uit en werd er tien keer rapport opgemaakt, iets dat kan leiden tot een boete.
De dienst maakte in twee gevallen producten onklaar, acht keer besloot de verkoper zijn handelswaar vrijwillig weg te gooien. De controles werden vooral (87 procent) gedaan bij beroepsmatige verkopers.
Dat was de tussenstand aan het begin van de avond. De inspectiedienst verwacht zaterdag met de definitieve cijfers te komen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

van deuveren
van deuveren30 apr. 2018 - 22:40

Dit is al de zoveelste keer dat er narigheid of een virus wordt aangetroffen in vlees er wordt blijkbaar afval gedumpt in vlees! En vlees wordt TE GOEDKOOP verkocht de werkelijke kosten worden er niet uitgehaald of laat staan meegerekend in de v erkoop! Dan riekt er naar dat er met vlees aangerotzooid wordt! Want de werkelijke ellende om 1 kilo vlees te produceren daar heeft het milieu ZWAAR te lijden van! Dan maar voorlopig stoppen met het eten van vlees!! Of de rest van ons voedsel wel in orde is ik heb mijn twijfels er over!! Want dat gerotzooi met prijzen 2 halen 1 betalen dan komt de kwaliteit van producten onder vuur te liggen-m.a.w.de kwaliteit wordt om zeep geholpen en het product deugd DAN NIET MEER!!

Nieuwton
Nieuwton30 apr. 2018 - 14:28

hmm, Heel Holland Kookt en Bakt er niks van. Echt weer zonde van het vlees.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!