Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tientallen mensen opgelicht met schoolspullen

25-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kinderen scholieren schoolreisje 930
Hoewel de zomervakantie nog volop gaande is, proberen oplichters nu al hun slaatje te slaan uit het nieuwe schooljaar. Daarvoor waarschuwt de politie.
Bij het Landelijk Meldpunt Oplichting zijn nu al tientallen meldingen binnengekomen van oplichting met schoolspullen. Het gaat volgens de politie om spullen als de Bosatlas, grafische rekenmachines of studieboeken, waarvoor de slachtoffers wel hebben betaald, maar die vervolgens niet worden geleverd. De oplichters bieden de producten vooral aan op websites als Marktplaats en sociale media, maar ze benaderen kopers die via internet vragen naar specifieke schoolspullen ook zelf actief.

Zelf ophalen

De politie adviseert potentiële kopers onder meer zelf hun beoogde aankoop op te halen, zodat ze ook kunnen zien dat ze de juiste druk of versie in handen hebben. Als dat niet lukt, dan kunnen ze op de site van de politie checken of eerder meldingen zijn gedaan over een verkoper. Verder kunnen ze bijvoorbeeld gebruikmaken van de betaalmogelijkheid 'gelijk oversteken' van Marktplaats. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!