Kassa

Tientallen mensen opgelicht met schoolspullen

  •  
25-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kinderen scholieren schoolreisje 930
Hoewel de zomervakantie nog volop gaande is, proberen oplichters nu al hun slaatje te slaan uit het nieuwe schooljaar. Daarvoor waarschuwt de politie.
Bij het Landelijk Meldpunt Oplichting zijn nu al tientallen meldingen binnengekomen van oplichting met schoolspullen. Het gaat volgens de politie om spullen als de Bosatlas, grafische rekenmachines of studieboeken, waarvoor de slachtoffers wel hebben betaald, maar die vervolgens niet worden geleverd. De oplichters bieden de producten vooral aan op websites als Marktplaats en sociale media, maar ze benaderen kopers die via internet vragen naar specifieke schoolspullen ook zelf actief.

Zelf ophalen

De politie adviseert potentiële kopers onder meer zelf hun beoogde aankoop op te halen, zodat ze ook kunnen zien dat ze de juiste druk of versie in handen hebben. Als dat niet lukt, dan kunnen ze op de site van de politie checken of eerder meldingen zijn gedaan over een verkoper. Verder kunnen ze bijvoorbeeld gebruikmaken van de betaalmogelijkheid 'gelijk oversteken' van Marktplaats. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!