Kassa

Tienminutentrein NS rijdt vaak goed op tijd

18-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein dubbeldekker 930x520
De tienminutentrein tussen Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Eindhoven rijdt veelal op tijd en ook valt deze trein nauwelijks uit. Dat blijkt uit de eerste cijfers van de proef die de NS en ProRail met deze treindienst op woensdagen houden.

Drie uitvallen

Tussen 07.00 uur en 19.00 uur rijden er 144 intercity's op het traject, gemiddeld vallen er drie uit. Dat is vergelijkbaar met het landelijke gemiddelde van de NS. Het percentage treinen dat op tijd reed met een marge van 5 minuten was bij intercity’s 96 procent en bij sprinters bijna 95 procent.
Volgens de NS hadden reizigers naar eigen zeggen vaker een zitplaats en hoefden ze minder lang te wachten. Ook was het minder druk op de perrons. Dankzij het grotere aantal treinen, was de impact van de verstoringen voor reizigers kleiner.

Aansluitingen laten te wensen over

Reizigersorganisatie Rover is echter nog steeds kritisch. Vooral de aansluitingen tussen de tienminutentreinen en treinen die elk kwartier of halfuur rijden, laten te wensen over, zegt een woordvoerder. ,,Met name bij het overstappen geeft dat problemen.'' ANP

Meer over:

ns, tienminutentrein
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!