Kassa

Tienduizenden Nederlanders krijgen excuusbrief van Belastingdienst

17-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3526 keer bekeken
  •  
belastingdienst blauwe envelop 1127
Al meer dan 60.000 mensen hebben een excuusbrief van de Belastingdienst op hun deurmat gekregen, meldt de NOS. In de brief laat de fiscus weten dat de geadresseerde in de Fraude Signalering Voorziening (FSV) stond.
In de FSV verzamelde de belastingdienst signalen van fraude. Veel mensen komen er door de brief pas achter dat ze gevolgd werden.

Persoonsgegevens

De Belastingdienst maakte tussen 2012 en 2020 gebruik van de FSV. Het stopte ermee toen bleek dat de dienst daarmee de privacywetgeving schond. Zo werden persoonsgegevens te lang bewaard en hadden te veel medewerkers toegang tot de gegevens.

Ongelukkig

Mensen die in het systeem stonden, werden niet per definitie als fraudeur gezien, zegt de Belastingdienst tegen de NOS. "In FSV werden ook verzoeken geregistreerd van een gemeente of UWV, waarbij het inkomen van iemand werd opgevraagd. De naam Fraude Signalering Voorziening was daarmee dus ongelukkig gekozen."
Bron: NOS

Kassa en Radar behouden? Teken de petitie! 📝

De NPO is van plan om Kassa naar de maandagavond te verplaatsen en afwisselend uit te zenden met Radar. Dat betekent dat het totale aanbod aan consumentenjournalistiek gehalveerd dreigt te worden. Een trouwe kijker van programma's is een petitie gestart. Wil jij die ook online ondertekenen? Teken de petitie hier.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

gjvw
gjvw17 mei 2021 - 14:44

Bijna dagelijks, te kort door de bocht uiteraard, lezen wij van het falen van overheidsdiensten. Onlangs weer miscommunicatie CAK - UWV dan weer DUO en de hemel weet welke instanties meer en geldt ook voor de lagere overheid. Inmiddels bekend dat de 2e kamer en kabinet, al deze zaken zelf veroorzaken. Op een enkeling na draagt daar niemand specifieke kennis van zaken. Weten we immers door de vele nieuwe kamerleden, als zijnde medewerkers van het kabinet die beloond moeten worden voor trouwe dienst. Daar win je geen oorlog mee. En de ambtenarij moeten de wetten uitvoeren, helaas zitten daar ook mensen die macht niet aankunnen en zich laten gelden op hun positie? Nooit anders geweest. God wikt en de overheid beschikt. Het eerste is niet te bewijzen het tweede wel.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!