Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Tienduizenden 'hypotheekoverstappers' verkeerd voorgelicht'

2 feb 2016
  •  
leestijd 2 minuten
hypotheek 930 520
Huizenbezitters met een hypotheek van voor 1 januari 2013 die zijn overgestapt naar een annuïteitenhypotheek zijn massaal foutief of onvolledig geïnformeerd door hun hypotheekadviseur. Dit stelt de nieuw opgerichte Stichting Hypotheekclaim. De schade die de huizenbezitters hebben opgelopen op basis van een verkeerd hypotheekadvies beslaat vele tienduizenden euro's per geval. Stichting Hypotheekclaim wil dat het verkeerd oversluiten van hypotheken stopt en dat de kwaliteit van hypotheekadvies in het algemeen sterk wordt verbeterd.
Hypotheekoverstappers
Toekomstige 'hypotheekoverstappers' die nog van de oude regeling gebruik mogen maken, moeten beter worden voorgelicht. Daarnaast moeten de huizenbezitters die sinds 2013 hun hypotheek hebben overgesloten hun schade vergoed krijgen.
Belastingwetgeving
Siebe Annema, voorzitter van Stichting Hypotheekclaim: "Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek is meestal de wens dat de kosten per maand lager uitvallen. Binnen de hedendaagse belastingwetgeving is een annuïteitenhypotheek dan vaak de voordeligste keuze. Dat geldt echter niet als de huiseigenaar vóór 2013 ook al een hypotheek had. Dan kan namelijk nog gebruik gemaakt worden van de veel voordeliger fiscale regels van vóór 2013, zelfs als men zekerheid van aflossing op de einddatum van de hypotheek wenst. Wij roepen deze hypotheekbezitters op om hun papieren eens goed na te kijken."
Annuïteitenhypotheek
Een annuïteitenhypotheek is een hypothecaire lening (hypotheek) waarin voor elke termijn het aflossingsbedrag zo wordt gekozen, dat de totale betaling, de som van rente en aflossing per termijn, hetzelfde is, en tevens aan het einde van de looptijd de gehele lening is terugbetaald. Het perodiek te betalen vaste bedrag wordt annuïteit genoemd. APS 
Voor meer informatie ga naar Hypotheekclaim

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!