Kassa

Ticketprijzen KLM worden verhoogd door gebruik oud bakvet als brandstof

10-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
116 keer bekeken
  •  
klm vliegtuig 1127

Luchtvaartmaatschappij KLM gaat de ticketprijzen verhogen om zo op vluchten meer duurzamere brandstof te gebruiken. Het gaat hierbij om Sustainable Aviation Fuel (SAF), dat volgens de maatschappij vier keer meer kost om te gebruiken. Om deze innovatie te financieren stijgen de ticketprijzen voor KLM en Transavia tot maximaal 12 euro. Volgens KLM is dat afhankelijk van de lengte van de reis en of iemand gebruikmaakt van business class.

Op KLM- en Transavia-vluchten die vanaf Schiphol vertrekken, wordt vanaf nu een half procent ‘bijgemengd’ met SAF. Deze brandstof was in 2019 namelijk maar goed voor minder dan 1 procent van alle door KLM gebruikte brandstof. Het goedje, onder meer op basis van gebruikt bakvet, zorgt volgens de luchtvaartmaatschappij voor minimaal 75 procent minder CO2-uitstoot dan fossiele kerosine.

Met het oog op het milieu

De luchtvaartmaatschappij zegt deze brandstof te zien als "het belangrijkste middel om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen" op korte termijn. Met het gebruik ervan wil KLM ook de markt ontwikkelen, "zodat het aanbod wordt opgeschaald en de brandstof uiteindelijk goedkoper wordt". ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!