Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Thuiswerken neemt nauwelijks toe

06-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werknemer_vrouw_18.jpg
Thuiswerken is de afgelopen jaren niet echt van de grond gekomen. In 2012 was het percentage thuis- of telewerkers 32 procent, tegen 27 procent in 2008.
Gewoonte
Ruim twee derde van de werknemers werkt dus nooit (tijdens normale werkuren) thuis of op afstand. Dat komt onder meer door gewoonte, een gebrek aan vertrouwen of omdat thuiswerken niet past bij de cultuur van een bedrijf. Ook kunnen en willen mensen niet meer dan 1 tot 2 dagen per week telewerken. Dat schrijft het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) van het ministerie van Infrastructuur en Milieu op basis van een studie.
Stabiel
Verder is het aantal uren per week dat werknemers thuiswerken al jaren stabiel, namelijk iets meer dan 6 uur per week. Bij bedrijven waar meer dan 500 mensen werken, wordt meer thuis gewerkt dan bij kleinere bedrijven. Dat geldt ook voor bepaalde regio's (rond Amsterdam, Den Haag en Utrecht).
Geaccepteerd
In de ICT, financiële dienstverlening en het onderwijs wordt veel vaker op afstand gewerkt dan gemiddeld in ons land. Thuiswerken lijkt in deze sectoren al breed geaccepteerd, schrijft het KiM, maar de werknemers werken niet meer uren thuis dan gemiddeld.
Vertraging
Thuiswerken is een manier om files te mijden. Hoewel we het ,,zonde van onze tijd vinden'' om in de file te staan, doen we dat toch regelmatig. Werknemers calculeren vertraging door files in, aldus het instituut. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!