Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Thuiswerken komt werknemer duur te staan

28-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
thuiswerken werk 1127
Per dag kost het een werknemer gemiddeld twee euro per dag om thuis te werken. Op jaarbasis kan dat bedrag oplopen tot honderden euro's, meldt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Door de uitbraak van het coronavirus wordt er een stuk meer thuisgewerkt. 
Het Nibud heeft kosten als de kopjes koffie, wc-papier en de afschrijving van het bureau en stoel allemaal meegenomen in de berekening. De uitgaven komen bovenop het extra verbruik van elektriciteit, water en gas. Bij een vijfdaagse werkweek is een werknemer maandelijks ruim 40 euro kwijt. Op jaarbasis gaat het volgens het instituut al gauw om 440 euro.

Kostenvergoeding

Het Nibud raadt werknemers aan om met hun baas te overleggen of ze voor de extra kosten een vergoeding kunnen krijgen. Bij de belastingaangifte kunnen deze kosten niet worden afgetrokken. Wel kunnen werkgevers bepaalde kosten onbelast vergoeden via de werkkostenregeling.
Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) maakte vorige week bekend dat Nederlanders ook na de coronacrisis verwachten vaker thuis te blijven werken. Aan het begin van de crisis gaf een kwart van de thuiswerkers aan dat ze daar mee door willen blijven gaan. De afgelopen twee maanden nam dat percentage toe tot 45 procent. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!