Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Thieme: zero tolerance in varkensstal

4 sep 2009
  •  
leestijd 1 minuten
1090563.jpg
Als er in varkensstallen geen materiaal is om te voorkomen dat de dieren zich vervelen, moet ook eens daadwerkelijk tegen de varkenshouder worden opgetreden. Dat heeft Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) donderdag laten weten. Ze vindt dat het afgelopen moet zijn met gedogen en vraagt minister Gerda Verburg (LNV) om een zerotolerancebeleid op dit gebied.
Thieme doet haar suggestie donderdag in vragen aan Verburg. ,,Bent u met mij van mening dat overtredingen van het varkensbesluit in genoemde zin niet alleen leiden tot onaanvaardbaar dierenleed maar ook tot een te hoog gebruik van antibiotica en daarmee tot een bedreiging voor de volksgezondheid'', houdt ze de bewindsvrouw voor.
Varkens die zich vervelen gaan ''staartbijten'' en om infecties te voorkomen zou meer antibiotica moeten worden toegediend en dat is weer niet goed voor de volksgezondheid.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar