Kassa

Test: Wat is de beste eyeliner?

19-01-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
257 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Sinds Marilyn Monroe en Sophia Loren dragen miljoenen vrouwen het: Eyeliner! Maar welke is de beste?
De eyeliners werden aangebracht en beoordeeld door Maaike Beijer, winnaar van de Make Up Award 2006 en door Karin Melissant, zij heeft een eigen make-up-school in Hilversum en doet allerlei soorten visagie.
Test
Wij hebben 10 eyeliners blind getest op 10 modellen. Ieder model heeft 2 verschillende merken opgekregen over een heel dun laagje oogschaduw. Ze zijn beoordeeld op smeerbaarheid, opbrenggemak, prettig kwastje of penceeltje, dekkend van kleur en of ze goed hechten. De houdbaarheid is getest door de modellen 10 minuten in een stoombad te laten zitten. Geen van de eyeliners is waterproof, maar een beetje vochtbestendig moeten ze wel zijn.
Tips
De beste eyeliner uit onze test hoeft dat niet voor iedereen te zijn. Je huidtype en de bouw van je ogen is namelijk van groot belang. Een vette huid reageert heel anders dan een droge huid en transpiratie bijvoorbeeld maakt veel uit. En als je ogen diep in de kassen liggen en je ooglid de bovenkant raakt, is eyeliner niet geschikt
Voor een mooie filmsterren look moet de eyeliner niet te dik maar zeker niet te dun zijn. Het kwastje of de stift mag ook niet te dik of dun zijn, niet te lang maar niet te kort zijn en niet te slap of stijf zijn. Verder moet er een fijn puntje aan het uiteinde zitten zodat je een mooi begin en einde aan het lijntje kan maken. De dop moet fijn in de hand liggen. Test de eyeliner eerst even uit op je hand. Het moet het liefst met één streek op te brengen zijn en goed dekkend en mooi van kleur zijn.
Het is niet voor iedereen even makkelijk op te brengen maar het kan helpen als je je kin wat naar voren steekt zodat je je oog wat van onderen af kan opmaken.
In veel eyeliners zitten agressieve ingrediënten. Het is verplicht om de ingrediënten te vermelden maar op veel make up is daar geen ruimte voor, maar dan moet het wel in de winkel op te vragen zijn.
De Nederlandse huismerken van Etos, DA, Kruidvat en Hema zijn net als die van the Bodyshop niet getest op dieren.
Klik hier voor de uitslag.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!