Kassa

Test: Scheerschuim

  •  
13-04-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1320 keer bekeken
  •  
195x90_scheerschuimtest_01.jpg
Wie als man graag lekker gladgeschoren voor de dag wil komen, moet goed kunnen kiezen. De mogelijkheden zijn bijna oneindig: ga je voor elektrisch scheren, nat, of een combinatie daarvan of is trimmen alleen misschien genoeg? Wil je de bakkebaarden meenemen of de ringbaard en hoe zit dat met die snor? Om de Nederlandse man te helpen zal Kassa de keuzestress in ieder geval op één punt verlichten: de keuze van het juiste scheerschuim. Tijd voor Kassa's scheerschuimtest.
De Coolsingers
De vijftien zangers van het Rotterdamse mannenkoor De Coolsingers testen gedurende acht weken vier verschillende merken. De mannen die aangeven een gevoelige huid te hebben krijgen dan de sensitieve variant van het merk.
Schorem haarsnijder en barbier
Na de testperiode van acht weken vragen we De Coolsingers zich te verzamelen bij de hipste barbier in Rotterdam: Schorem . Hier staan de man en de baard centraal. Verboden dus voor vrouwen. Eigenaren Leen en Bertus scheren de zangers met tien scheerschuimmerken. Alhoewel ze zelf alleen maar scheerzeep gebruiken vallen de commerciële scheerschuimen niet tegen. "Wij gebruiken hier in Schorem een open mes. Dat kost meer tijd om te scheren. Daarom gebruiken we scheerzeep dat we met een kwast opbrengen. Deze geteste scheerschuimmerken zijn niet voor het gebruik van een open mes of een krabber omdat het veel te snel opdroogt. Dus ook mannen die thuis een krabber gebruiken, zullen bijna nooit deze scheerschuimbussen gebruiken, simpelweg omdat niet samen gaat."
Bevindingen
Voor de uitslag van deze scheerschuimtest hebben we alleen het oordeel van de vijftien consumenten meegenomen. Gedurende acht weken heeft iedereen vier merken getest. De testers waren zeer uitgesproken over hun bevindingen.  Over het scheerschuim van Wilkinson schreef tester Tycho dat het een zeer dun schuim was met een veel te vrouwelijke geur. Ook Guus vond de geur ronduit vies. Testers Jesse en Menno waren niet te spreken over het scheergemak. Scheren met dit schuim zorgde voor irritatie en kleine wondjes aan de huid.
'Fijne bus'
Dat de op de derde plaats geëindigde Sanex het in vergelijking veel beter deed blijkt wel uit het commentaar van Jasper: "Dit is een zeer fijne bus in het gebruik." Johan en Derk testten ook dit merk en waren tevreden. Alleen moest Johan wel meerdere keren scheren voor een glad resultaat.
Superglad
In dat opzicht deed de Vergulde Hand het beter. Tester Christiaan vond het schuim soepel en goed dosseerbaar met een superglad resultaat.
Winnaar
Over de winnaar uit de test, het schuim van Albert Heijn, waren testers Matthijs en Laurens enthousiast. Beiden vonden het een goed en stevig schuim met een prima opbrenggemak. Andreas en Joel waren tevreden over het scheerresultaat: lekker glad. Dit schuim scoorde het hoogst op alle vlakken: het schuim, het scheren, maar ook de geur was prima.
Uitslag
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

RichV
RichV27 okt. 2019 - 11:38

interessant! Lees ook eens de scheerschuim test van: https://mannenmetbaard.nl/scheren/producten/scheerschuim/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!