Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Test: rollen met kleine rolkoffers

  •  
29-03-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
264 keer bekeken
  •  
195x90_handbagage.jpg
Oranje, paars, knalblauw, veilig donkerblauw of een degelijke zwarte. Koffers zijn er in allerlei kleuren en formaten. Kassa test acht kleine koffertjes, mèt wieltjes. Handig voor een weekendje weg, maar deze koffers kunnen ook mee als handbagage in het vliegtuig.
Grote prijsverschillen
We kochten acht koffertjes in de winkel en online. De maximumprijs van de koffertjes stelden we op €75. De goedkoopste koffer kost slechts €11,49, de twee duursten zijn bijna zeventig euro. Je kan bij aanschaf kiezen voor een harde of zachte  buitenkant. We kochten vijf met een harde buitenkant en drie met een zachte buitenkant. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker koffers met vier wielten. Die kun je ook naast je laten rijden in plaats van achter je aan. Koffers zijn er ook nog eens in allerlei kleuren. Van de koffers uit de test zijn een aantal ook in andere kleuren te koop dan de kleur waarin wij ze gekocht hebben. Zo is de Upptäcka boardcase van IKEA ook verkrijgbaar in donkerblauw en donkergrijs.  Gebruiksgemak
Vier stewardessen en één steward van het Stewardesscollege  testen het gebruiksgemak. Daarbij letten ze op een aantal zaken. Is de koffer handig in te pakken? Loopt de rits soepel en werkt de 'trekstang' goed? Kun je gemakkelijk lopen met de koffer, ook op een lopende band en in een draaideur?
Handbagage
Het formaat van deze koffers is uitermate geschikt om als handbagage mee te nemen. Houd er rekening mee dat het maximale gewicht dat je als handbagage kan mee nemen per maatschappij verschilt. Hier vindt je een overzicht wat je bij welke luchtvaartmaatschappij mee mag nemen.
Welke koffers kochten we?
In de uitzending van 5 april 2014 zie je hoe deze koffers worden getest door studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de eindslag van onze koffertest. Hieronder zie je welke koffer we waar hebben gekocht en wat we ervoor hebben betaald.
2: prijs voor IKEA Family leden €39,95
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!