Kassa

Test: partytenten

  •  
19-05-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
977 keer bekeken
  •  
partytenten
Al lange tijd is de partytent populair voor in de tuin of op straat bij feestelijke gelegenheden. Met de zomer en het EK in zicht bereidt Nederland zich voor en de partytenten worden ingeslagen. De hoogste tijd dus voor een test!
Een partytent is een open tent met een dak van tentdoek. Ideaal voor een buitenfeest waarbij eten en drinken uit de zon of regen moet blijven. Partytenten zijn er in allerlei soorten en maten en de prijzen lopen erg uiteen. In Kassa's partytententest wordt uitgegaan van zes verschillende tenten die bij de bekende huis- en tuinwinkels te koop zijn.
Testers
De partytenten worden getest door Ruud Wenting, tentdeskundige en technisch redacteur van de Kampeer & Caravankampioen en Arno Pronk, tent- en textieldeskundige gekoppeld aan de Technische Universiteit Eindhoven . Zij beoordelen de partytenten op kwaliteit, stabiliteit en constructie, op de Landtong in Rozenburg . Een groep fanatieke Oranjesupporters test in het Kyocera-stadion van ADO Den Haag het gebruiksgemak van de tenten.
Uitslag
De partytent die het slechtst uit de test komt is de Partytent Begur van het merk Royal Patio, te koop bij Blokker. Deze tent scoorde als enige een onvoldoende. De testers vonden deze tent “bijna onmogelijk” om op te zetten. De deskundigen vonden het model mooi, maar de tent is van te kwetsbaar materiaal. Op de derde plaats eindigt Paviljoen Esprit van het merk Garden Impressions. Deze is te koop bij Intratuin. De tentdeskundigen vonden dit een stevige en goed waterafstotende tent. Ook het opzetten was gemakkelijk. De tent is wel wat kleiner dan de andere tenten en het ventilatierooster op het dak is overbodig. De tweede plaats is voor de Tonnello Harenna ecru van Central Park, verkrijgbaar bij Praxis. De tent voldeed aan alle eisen die de deskundigen aan een partytent stelden. De testers vonden het een stevige en eenvoudige tent.
Winnaar
De winnende partytent is te koop bij HEMA en steekt met haar cijfer ver boven de andere tenten uit. De testers vonden dit de beste tent omdat het opzetten erg eenvoudig was door het harmonicasysteem. Hierdoor is de tent snel in- en uit te vouwen.

Meer over:

partytenten, test
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!