Ze staan bekend als vette hap: saucijzenbroodjes. Misschien dat de fabrikanten daarom een nieuwe variant hebben bedacht: het mini saucijzenbroodje. Ze zien er schattig uit, maar smaken ze wel een beetje? Tijd voor de Kassa mini saucijzenbroodjestest.
Saucijzenbroodjes
Een saucijzenbroodje is een broodje van bladerdeeg dat gevuld is met een rolletje gekruid gehakt en wordt over het algemeen warm gegeten. Saucijzenbroodjes zijn voornamelijk populair in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Er zijn verschillende varianten in de supermarkten te koop: ingevroren broodjes, (semi) verse en afbakvarianten. Sinds een aantal jaar zijn daar de mini saucijzenbroodjes aan toe gevoegd. Deze laatste worden in Kassa getest.
Het testpanel proeft de mini saucijzenbroodjes van vijf verschillende merken: Albert Heijn, Aldi, HEMA, C1000 en Schapendonk (onder meer verkrijgbaar bij Jumbo, Plus en Dirk van de Broek). De testers weten niet welk merk ze proeven en de mini saucijzenbroodjes worden allemaal in een andere volgorde geserveerd zodat de testers nooit tegelijkertijd hetzelfde eten.
Slager Johan van Uden heeft voor de Kassakijker een recept uitgeschreven om een eigen saucijzenbroodje te maken. Hieronder staan twee filmpjes om te laten zien hoe je het bladerdeeg en de saucijzenbroodjes maakt.