Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Test: Mini saucijzenbroodjes

  •  
13-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1742 keer bekeken
  •  
195x90_saucijzenbroodje.jpg
Ze staan bekend als vette hap: saucijzenbroodjes. Misschien dat de fabrikanten daarom een nieuwe variant hebben bedacht: het mini saucijzenbroodje. Ze zien er schattig uit, maar smaken ze wel een beetje? Tijd voor de Kassa mini saucijzenbroodjestest.
Saucijzenbroodjes
Een saucijzenbroodje is een broodje van bladerdeeg dat gevuld is met een rolletje gekruid gehakt en  wordt over het algemeen warm gegeten. Saucijzenbroodjes zijn voornamelijk populair in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Er zijn verschillende varianten in de supermarkten te koop: ingevroren broodjes, (semi) verse en afbakvarianten. Sinds een aantal jaar zijn daar de mini saucijzenbroodjes aan toe gevoegd. Deze laatste worden in Kassa getest.
Testpanel
Ons testpanel bestaat uit drie deskundigen:
- Johan van Uden : slager en Beste Slagerij 2011
- Peter van Helden : bakker en winnaar beste mini saucijzenbroodje 2012
- Paul Bon : docent smaak aan ROC Amsterdam
De test
Het testpanel proeft de mini saucijzenbroodjes van vijf verschillende merken: Albert Heijn, Aldi, HEMA, C1000 en Schapendonk (onder meer verkrijgbaar bij Jumbo, Plus en Dirk van de Broek). De testers weten niet welk merk ze proeven en de mini saucijzenbroodjes worden allemaal in een andere volgorde geserveerd zodat de testers nooit tegelijkertijd hetzelfde eten.
Slager Johan van Uden heeft voor de Kassakijker een recept uitgeschreven om een eigen saucijzenbroodje te maken. Hieronder staan twee filmpjes om te laten zien hoe je het bladerdeeg en de saucijzenbroodjes maakt.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!