Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Test met afrekenen treinreis op basis van gps

04-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1309 keer bekeken
  •  
trein

Een proef moet uitwijzen of een treinreis afrekenen op basis van gps op de smartphone werkt. Als dat het geval is, hoeven reizigers niet meer in en uit te checken op het perron, bericht dagblad Trouw vrijdag.

Met name voor wie met meerdere treinvervoerders reist, is het in- en uitchecken een terugkerende ergernis. Reizigers die willen overstappen naar een andere treinvervoerder moeten eerst ‘omchecken’ bij gekleurde palen op het perron. Ga je met de trein van Almere naar Delfzijl? Dan moet je op station Groningen eerst uitchecken bij de NS en daarna je chipkaart voor een paal van Arriva houden voor het laatste gedeelte van de reis.

Proef met 100 reizigers

Translink en innovatieprogramma OV-betalen gaan reizigers nu een alternatief bieden voor het gedoe met kaarten en palen: reizen op basis van de gps op je telefoon. Vanaf 14 februari start een proef waarbij 100 honderd reizigers met de nieuwe gps-functie gaan experimenteren.

Gps werkt via de satelliet. Jouw telefoon maakt contact met de satelliet, zodat die je exacte locatie kan bepalen en terugsturen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!