Kassa

Test Hollandse gin: welke is het lekkerst?

  •  
07-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
392 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding_2015-11-07_om_22.31.02.png
Deskundigen
We lieten een panel van vier deskundigen onze ginselectie proeven. Die deskundigen zijn:
Welke gins hebben we getest?
We testten de volgende acht Nederlandse merken gin die we kochten bij Gall.nl of Drankgigant.nl. We noemen de vaste prijs op deze websites en nemen eventuele aanbiedingen niet mee. Alle prijzen zijn (omgerekend naar) 70 cl gin.
VL92 Gin en Holland Gin zijn meer dan de anderen gebaseerd op de Hollandse jenever. In deze merken zit dus moutwijn. Naast deze acht merken gin lieten we ook onze eigen 'Kassa Original Television Gin' maken bij de distilleerderij van de Hoofdvaartkerk in Amsterdam. Distilleerder Etiënne Haringa maakte een najaarsgin op basis van sinaasappel, gember en kaneel. In de studio deelde barkeeper Michel Dame  deze gin uit aan het publiek. 
Uitslag
Tijdens de test proefden de panelleden elk steeds een andere gin. Ze roken en dronken de gin puur. Tegenwoordig zijn er ook allerlei soorten tonics te koop om gin mee te mixen. De juryleden hebben gelet op geur, smaak, complexiteit van de smaak (de smaak moet zich ontwikkelen in je mond), gelaagdheid van de gin (niet ééndimensionaal) en de lengte van de smaak (is er een lange en lekkere nasmaak of is de smaak zo weer verdwenen?).

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!