Kassa

Test: Cabernet Sauvignon wijnen onder een tientje

  •  
20-12-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
290 keer bekeken
  •  
wine-541922_1280.jpg
De dagen worden korter, de avonden langer, de kachel of cv gaat weer aan met een lekker wijntje erbij. Dan niet een lichte sloeberwijn, maar een wat steviger exemplaar. Welke Cabernet Sauvignon onder een tientje is het lekkerst?
Tien keer Cabernet Sauvignon
Kassa kocht in diverse winkels en via twee websites tien Cabernet Sauvignon wijnen. We hebben gekozen voor deze druif, omdat dit een populaire druif is. Hij past bovendien goed bij bijvoorbeeld een stevig stuk vlees en wild aan de kerstdis. Ook wordt de Cabernet Sauvignon vaak gemengd met andere druiven. Zo worden de Bordeaux-wijnen gemaakt van Cabernet Sauvignon- en Merlot-druiven.
Herkomst
De wijnen zijn afkomstig uit verschillende gebieden. Argentinië, Bulgarije, Californië, Australië, Zuid-Afrika, Frankrijk en een paar uit Chili. We hebben wijnen gekocht van maximaal €10.
Wie zijn de deskundigen?
- Ellen Dekkers is vinoloog. Ze schrijft al jaren over wijn in het tijdschrift Delicious.
- Harold Hamersma is wijnjournalist. Hij is ook de auteur van De Grote Hamersma waarvan de 2015-editie in de winkel ligt. Harold deed al vaker met plezier mee aan wijnproeverijen in Kassa.
- Daarnaast hebben we wijnschrijver Nicolaas Klei uitgenodigd. Hij is de auteur van de populaire Omfietswijngids . Ook hiervan ligt de editie 2015 in de winkel.
Uitslag van de test
Ellen, Harold en Nicolaas hebben de wijnen blind geproefd. Na veel ruiken, walsen, proeven en spugen kwamen ze tot de volgende uitslag:
Welke wijn hoort nou waarbij?
Als je in de supermarkt staat is het vaak lastig om een keuze te maken tussen de vele wijnsoorten. Daarom is onderstaand overzicht heel handig om die keuze alvast een stukje makkelijker te maken.

Via Winefolly.com

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

erwino
erwino26 jun. 2021 - 5:51

Ik zie geen uitslag

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!