Het lijkt een makkelijk recept: een taart op basis van een eenvoudig deeg en appels, eventueel met toevoegingen als krenten en rozijnen en afgebakken in de oven. Dat dit niet garant staat voor een lekkere appeltaartpunt blijkt wel tijdens onze appeltaartpuntentest.
Deskundigen
We kochten negen appeltaartpunten bij negen verschillende (weg)restaurants en zette deze voor aan drie deskundigen. Arend Kisteman is de eigenaar van
De Stadsbakker
in Zwolle. Met door drie sterren gewaardeerde bakkerij maakt deze bakker de alom geprezen Grootmoeders Appeltaart. Rutger van den Broek is de winnaar van televisieafvalrace Heel Holland Bakt. Mede door zijn vermaarde appeltaart won hij deze (amateur)bakwedstrijd. Pomologe
Josje Regout
is gevraagd om te kijken naar de kwaliteit en smaak van de gebruikte appels. Zij maakt het team van deskundigen compleet.
KassaTopTip!
Fruitkwekerij Drogenbroek
in Loenen aan de Vecht vormt het geweldige decor voor de test. Tussen de appelbomen proeven onze deskundigen de negen appeltaartpunten en beoordelen ze op verschillende punten. In het weekend van 28 en 29 september 2013 zijn de Appelplukdagen bij Fruitkwekerij Drogenbroek. Reuze gezellig! Kom een dag gezellig langs om samen met je kinderen je eigen appels uit de appelgaard te plukken en mee naar huis te nemen.
Uitslag
De conclusie is dat de kwaliteit van de taartpunten bedroevend slecht is. La Place wint de test en dat is dan ook meteen de enige punt met een ruimte voldoende. Helemaal onderaan eindigt de appeltaartpunt van McDonald's die muf en nat is.