Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Tesla verhoogt prijs duurdere modellen

11 mrt 2019
  •  
leestijd 1 minuut
Tesla930x520
Automaker Tesla voert wereldwijd een prijsverhoging door van gemiddeld 3 procent op zijn duurdere modellen. Die stap acht de maker van elektrisch aangedreven voertuigen nodig nu het na een uitgebreide consultatie minder showrooms gaat sluiten dan eerder voorzien. De extra kosten die met het openhouden van de winkels zijn gemoeid, moeten worden gecompenseerd.
Tesla kondigde eerder aan de meeste showrooms te sluiten en zich vrijwel volledig te gaan richten op onlineverkopen. De automaker komt daar nu deels op terug. Circa een tiende van de winkels van de automaker is reeds dicht. Nog eens 20 procent van de showrooms wordt tegen het licht gehouden. In veel gevallen zullen vestigingen die alsnog blijven gehandhaafd het moeten doen met minder personeel. 

'Instapmodel'

De automaker benadrukt dat het 'instapmodel' van de Model 3 niet duurder zal worden. Deze auto rolt vanaf een prijs van 35.000 dollar uit de showroom. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!