Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Terugroepactie Zeeman: kankerverwekkende stoffen in keukengerei

28-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
459 keer bekeken
  •  
zeeman_20220328

Winkelketen Zeeman waarschuwt voor onveilig keukengerei. Het keukengerei met houten handvat is niet geschikt voor gebruik omdat uit onderzoek is gebleken dat er een te hoge hoeveelheid zogenaamde 'primaire aromatische amines' vrij kunnen komen bij gebruik. De keten roept klanten op om het product – dat verkocht werd tussen juni 2021 en 14 maart 2022 – met onmiddellijke ingang niet meer te gebruiken en terug te brengen naar de winkel. Klanten krijgen vervolgens hun geld terug.

De primaire aromatische amines zijn kankerverwekkende stoffen die uit zwarte kleurstoffen ontstaan. Deze stoffen komen vrij tijdens het gebruik en komen terecht in de voeding, hetgeen volgens Zeeman "op lange termijn een gezondheidsrisico kan inhouden voor de consument."

Geld terug

Herken jij dit keukengerei met artikelcode 70264 en heb je deze set – of delen daarvan – in je bezit? Gebruik het dan niet langer en lever het in. Het product kan in ieder filiaal van Zeeman worden ingeleverd. Consumenten krijgen dan hun geld terug.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Zeeman

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!