Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Terughaalactie Thule Sprint fietsendrager

30-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
thule fietsdrager terugroep 930x520
Thule waarschuwt dat de Thule Sprint dakfietsendrager met productnummer 569000 niet veilig is. De waarschuwing geldt voor de modellen die geproduceerd zijn vóór 1 mei 2016.
Probleem 
Thule heeft vastgesteld dat het klemmechanisme waarmee de fietsen vastgezet worden aan de drager niet goed werken. Bij het vastdraaien van de klemknop op de voorkant van de drager klemmen de vorkpennen niet goed rond de pads van de fietsvork. Bij het vastdraaien hoort de gebruiker een klik, wat op de juiste spanningsdruk duidt, terwijl de klempennen niet voldoende zijn aangedraaid. Daarnaast kan het klemblok scheuren tijdens het vastdraaien of, door slijtage, zelfs gaan scheuren tijdens het rijden. De fiets kan tijdens transport losraken, met ernstige veiligheidsrisico’s als gevolg.
Thule roept eigenaren van deze dragers op deze niet meer te gebruiken.
Wat nu?
Thule biedt eigenaren van de betreffende fietsendragers de mogelijkheid om een nieuw en verbeterd exemplaar aan te vragen bij Thule. Dit doet u via de dealer; op de website van  Thule  kunt u een lijst met dealers opvragen. De dealer zal u helpen met kostenloos terugsturen van de drager en de levering van de vervangende drager. De nieuwe versie van de drager is te herkennen aan het  Thule BringIt! Guarantee -logo op de onderkant van de draagstang.
Voor meer informatie over deze terughaalactie kunt u contact opnemen met Thule via het e-mailadres  recall@thule.com . Vermeld daarin uw contactgegevens en het land waar u woont. Bron: Productwaarschuwing
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!