Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Terrorismebestrijding gaat voor privacy'

24-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
internet_1_07.jpg
De overheid moet telefoon- en internetverkeer kunnen aftappen als dat mogelijk terrorisme voorkomt. Dat vindt 73 procent van de Nederlanders, blijkt zondag uit cijfers van onderzoeksbureau peil.nl van Maurice de Hond. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de nieuwssite NUtech.nl.
Telefoongesprekken aftappen
Zo'n 70 procent van de ondervraagden denkt dat de Nederlandse overheid daadwerkelijk telefoongesprekken en internetverkeer aftapt. Bijna de helft van de respondenten zegt zich geen zorgen te maken over grootschalige aftappraktijken.
Peil.nl ondervroeg voor het onderzoek 2000 Nederlanders op basis van een steekproef.
PRISM
Onlangs werd bekend dat de Amerikaanse overheid op grote schaal communicatie via internet in de gaten houdt. Dat gebeurt met het controversiële programma PRISM. De zaak leidde tot wereldwijde ophef. Vrijdag benadrukte minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken dat de Nederlandse inlichtingendiensten AIVD en MIVD het omstreden programma niet toepassen, noch vergelijkbare programma's. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!