Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Terrorismebestrijding gaat voor privacy'

24 jun 2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
internet_1_07.jpg
De overheid moet telefoon- en internetverkeer kunnen aftappen als dat mogelijk terrorisme voorkomt. Dat vindt 73 procent van de Nederlanders, blijkt zondag uit cijfers van onderzoeksbureau peil.nl van Maurice de Hond. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de nieuwssite NUtech.nl.
Telefoongesprekken aftappen
Zo'n 70 procent van de ondervraagden denkt dat de Nederlandse overheid daadwerkelijk telefoongesprekken en internetverkeer aftapt. Bijna de helft van de respondenten zegt zich geen zorgen te maken over grootschalige aftappraktijken.
Peil.nl ondervroeg voor het onderzoek 2000 Nederlanders op basis van een steekproef.
PRISM
Onlangs werd bekend dat de Amerikaanse overheid op grote schaal communicatie via internet in de gaten houdt. Dat gebeurt met het controversiële programma PRISM. De zaak leidde tot wereldwijde ophef. Vrijdag benadrukte minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken dat de Nederlandse inlichtingendiensten AIVD en MIVD het omstreden programma niet toepassen, noch vergelijkbare programma's. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar