Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Termijn voor papierwerk hypotheek te kort'

30-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hypotheek huis woning 930 x 520
Huizenkopers moeten in het koopcontract een ruimere termijn afspreken om het papierwerk rond een hypotheek te regelen. Dat adviseert de Consumentenbond donderdag. De organisatie constateert dat de doorlooptijd van hypotheekaanvragen oploopt en dat consumenten daardoor steeds vaker in de problemen raken.
Nu staat de afgesproken periode om het papierwerk te regelen op zo'n zes weken. De Consumentenbond raadt aan om daar twee weken ,,bij te onderhandelen''. ,,Vaak blijkt het spannend of de hypotheek wel op tijd rond komt'', aldus de belangenorganisatie. Bij het niet rondkrijgen kan de koop afketsen en volgen flinke boetes.
De vertraging in de doorlooptijd komt onder meer door de drukte op de huizenmarkt, strengere verstrekkingsnormen en onderbezetting bij hypotheekverstrekkers, aldus de bond. Ook het onvolledig aanleveren van de benodigde documenten door consumenten speelt een rol. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!